《Honbo - 沙田》我個人其實唔算太過fancy食Burger,唔係因為佢唔好食,而係次次食佢都會搞到啲餡料跌曬出黎🤭食到好論盡之餘又會搞到成手都係汁🥹用刀叉食又會比人話,好慘😭所以有得選擇的話,我都會揀其他野食😌不過前幾日同朋友喺沙田行街,佢話有間佢成日食又好好食既Burger,諗住當日同我去食咼😂餐廳裝修好美國風,勁有睇美劇時出現既快餐場景感覺,最搞鬼係我朋友話隻吉祥物好似我🌚激氣講番野食,當日我地兩個人叫左兩個Burger、兩個小食同兩杯飲品,份量有點多,不過即叫即整熱辣辣係特別好食既💁🏻‍♀️HONBON漢堡 $98店舖主打既漢堡包🍔入面有酸黃瓜、芝士、洋蔥、兩片兩安士既漢堡肉扒同埋特製醬汁,醬汁係creamy既狀態帶少少酸甜既沙律醬味,個麵包皮脹卜卜好想督佢呀🤭我保持住一貫作風😂食到勁論盡成手都係醬,不過個burger係好食既,食得出食材好新鮮,啲洋蔥比啲汁包住都仲係嗦嗦聲架💁🏻‍♀️芝士漢堡 $98朋友個芝士漢堡同我既食材差唔多,不過見到佢仲有生菜,同埋個漢堡扒再大份啲,熱辣辣時啲芝士溶左好滋味💁🏻‍♀️芝士薯條🍟 $58呢度既薯條係我喜歡既幼身薯條,上面淋滿熱溶左既芝士醬😂
《Honbo - 沙田》

💁🏻‍♀️HONBON漢堡 $98

💁🏻‍♀️芝士漢堡 $98

💁🏻‍♀️芝士薯條🍟 $58
呢度既薯條係我喜歡既幼身薯條,上面淋滿熱溶左既芝士醬😂好邪惡呀,佢個芝士醬質地唔算好厚身,似一層coating 喺啲薯條上,所以基本上每條薯條都會有芝士,食得多會有啲heavy 😛

💁🏻‍♀️芝士薯寶 $58
聽講薯寶係好多人既童年回憶🤔對我黎講,薯寶係一粒粒版既薯餅😉一啖一粒好方便食,店舖提供左自家製既mayo比客人點個薯寶,的確係幾惹味咼

💁🏻‍♀️蘋果批冰茶 $40
我個人喜歡飲mulled wine,佢呢個冰茶就有啲似無酒精既mulled wine 🍷冰茶唔會好甜,飲到好香既豆蔻同肉桂味👍🏻有解膩既作用

💁🏻‍♀️Mike’s Lemonade $40
店員推介既house lemonade就有啲似無酒精既mojito😉飲到lemon grass 既清新香味同青檸既酸,對我黎講口味有點甜,但朋友就幾喜歡啦
2023-03-22
  • Honbo漢堡