2024-01-03 81 瀏覽
大圍圍方開咗咁耐都未行過~😅😝見今日假期,同老細入嚟行下!見到有間The Captain's House(同一集團嘅Mr Crab by The Captain's House之前就食過兩次,都係食seafood combo海鮮袋),原來佢lunch仲有set lunch,都幾多選擇,除咗一般嘅套餐之外,佢仲有一款Brunch Board可以自己make combination,彈性好大!🥰👍🏻我地今日試咗lunch set 先,一個餐已經包餐湯、沙律同飲品。估唔到佢嘅餐湯~蕃茄湯都有啲驚喜,絕對唔係一般罐頭蕃茄嗰種鐵鏽腥味,而係好香濃嘅蕃茄味,而且我仲飲到肉嘅底味,所以湯嘅質感唔會太稀。我揀咗波士頓龍蝦扁意粉🦞🍝,半隻龍蝦大大隻,有膏㗎!😍😋仲畀我搵到隱藏食法:一開始唔好急住食意粉,而係開咗個龍蝦鉗先,因為入面嘅龍蝦海水汁💦撈埋落啲意粉度🍝,會更加鮮味!!😋👍🏻老細叫咗炭燒美國安格斯西冷(medium rare)🥩肉質鮮嫩,口感唔錯,非常juicy!薯條大大兜🍟,食完都飽曬!除咗奶茶咖啡,佢仲有個招牌果茶🍹,大大件菠蘿,味道唔似一般嘅果茶,有陣陣嘅菠蘿嘅香味!店舖面積都幾寬敞,佈置以
大圍圍方開咗咁耐都未行過~😅😝見今日假期,同老細入嚟行下!

店舖面積都幾寬敞,佈置以捕魚裝飾為主 ,好鍾意佢啲船木裝潢,仲有個新鮮水缸(好似啲海鮮酒樓咁,有咩海鮮一目了然!😍👍🏻)今日放假🥰,真係食乜都好味!!😋👍🏻😝

2023-12-29