2023-03-08
📍Hong Kong📍麻薯波波,唔知道你中唔中意食呢!?有日路過東大街既時候發現呢到開左間「梅窩麻糬王」,聽就聽得多所以決定買黎試下。😋分別有四個味道,原味、芝士🧀、肉鬆 同 朱古力。今次就試左其中兩個味!整體麻薯波波都好煙煙韌韌,但我就覺得相對黎講有比較重油,可能我唔係即時食。🥲自己個人覺得肉鬆味比較出色,可以見到入面都有1/4 肉鬆內餡,外皮亦都有加上黑芝麻粒,增加左香味同口感。而朱古力味就普普通通,同每個味道都比較參差不齊,有啲會比較重朱古力味,有啲又無乜味。就我個人而言路過可以買黎試下,但特登去就不必了。😣______________________________
💰價錢: HKD $ 30-50😋味道: ❤️❤️🖤🖤🖤📍地址: 筲箕灣東大街76A號地下B1號舖北角電氣道302號地舖灣仔灣仔道110號地舖#hongkong#hkfoodie#hkig#foodgasm#foodphotography#hkfoodblogger #hongkong
麻薯波波,唔知道你中唔中意食呢!?
就我個人而言路過可以買黎試下,但特登去就不必了。😣
💰價錢: HKD $ 30-50
😋味道: ❤️❤️🖤🖤🖤