2017-12-01
好開心既晚上,今晚我同情人去西餐廳慶祝週年紀念日,我地一早就系openrice到book左檯同埋打左電話去話想要卡位,果晚book左六點半,我地好鐘意收工一大班同事去掟下標飲下酒,果到我睇openrice系有酒吧有標機既,所以早左半個鐘到,之後有同事帶我地周圍睇下環境,介紹比我地知有VIP房啦,有戶外啦,可以燒烤等等,之後行左一陣我地返去叫野食啦,叫左個$68半打既優惠價生蠔,帶子沙沙沙律,龍蝦刺身兩食🦂,安格斯肉眼扒16安士🤤,同埋朱古力撻同埋蘋果金寶。仲有兩杯雞尾酒,姐系四杯(依到happy hour有買一送一)可能因為太早未有好多客人,所以見到廚師系到好集中系到開蠔做刺身👍🏻仲有龍蝦一定系好新鮮既,因為黎到檯面既時候,比我發現左原來佢神經未死哂仲系到郁呀😱食完有員工收返入廚房煮意粉,安格斯肉眼大過我塊面呀,叫左三成,出黎效果比想像中好,因為通常厚身大塊既牛扒,我出去一段西餐廳食都會一系過生一系過熟,依個岩岩好(美味)最後仲有個甜品,感覺到廚師好比心去做,好睇又好食整體黎講成個晚餐系好舒服同埋大滿足
整體黎講成個晚餐系好舒服同埋大滿足
雞尾酒