2017-08-07
觀塘,工廠大廈林立,又多咗好多商業大廈。夜晚搵野食,再唔係只局限於大商場,今日朋友就帶咗我去食LM cafe! LM cafe 環境都唔差,岩哂一大班同事放工黎chill 一 chill !😂 我地就叫咗兩個鐵板餐!爵士西冷扒拼香草腸 ($80)-- 食鐵板就最忌塊板唔熱,而呢度嘅鐵板餐就無呢個問題!塊西冷嘅肉質都唔錯,最估唔到嘅係條香草腸!大大條咁,食落幾滋味!星級雜扒($95) -- 材料都幾豐富!有西冷、雞扒、英式腸、煙三文魚同埋炸帶子!值得一贊嘅係佢既薯菜!粗薯條、條條吸收哂個汁嘅精華,正!蜜糖雞翼 ($38)-- 一碟都有成6隻,都幾抵食。仲要隻隻雞翼嘅外層除咗炸到香之外,仲好完美咁coat 咗層蜜糖,又唔會太甜! 甜品呢,我地叫咗個waffle,配料、waffle 嘅味道同埋醬都可以自己選擇,份量又比想像中大份,唔錯! 飲品方面,除咗跟餐嘅湯之外,我地仲叫咗個花茶-地中海之戀($38)-- 估唔到壺茶都幾大壺。似落仲有陣陣花香,解膩一流!下次再黎觀塘,都會同自己講,唔洗局限自己食大商場既~😏
下次再黎觀塘,都會同自己講,唔洗局限自己食大商場既~😏