2018-12-28
繼上次去旺角食左個間劣食嘅「極上X王X產」之後,我怕左食放題,依間野真係令我一世難忘。為左想對放題有返D興趣,今次去D有質素嘅黎食,就揀左尖沙咀大喜屋。我地食嘅時段係9:15後,即$278有85折因為假期&聖誕節嘅關係,所以價錢可能會貴DD。一上到去見咁多人以為實冇位,點知又有位俾我地,而且2個人俾張4人檯我地,仲諗住好似食譚仔咁迫添,所以好開心個位咁大。一坐底當然叫刺身啦。三文魚、油甘魚、赤貝、甜蝦、象拔蚌、虎蝦、劍魚腩樣樣都好鮮味,三文魚同油甘魚都好厚切,象拔蚌好爽,同上次間劣食真係爭好遠,間劣食係食出冰味之外乜都冇。海膽同芥辣八爪魚手卷,唔腥,一口一啖前菜,味付螺肉同味付八爪魚,正常羊架同牛舌都好味,所以encore左一轉黃金蝦,一般,唔夠鹹蛋黃味炒蜆,唔夠鑊氣,應該似恰完用汁炒兩炒。一口牛,冇乜驚喜蝦天婦羅,OK芝麻雞翼好味,吉列豪個炸粉好厚榴槤炸彈岩晒我鐘意食榴槤嘅人蟹粥,食完冇口喝牛肉烏冬,OK個雪耳椰汁雞湯略嫌太甜最後每人可以Order一杯雪糕,有haagen-dazs或Movenpick揀.我揀左haagen-dazs最新出嘅口味,cream cheese mochi,
我怕左食放題,依間野真係令我一世難忘。
我地食嘅時段係9:15後,即$278有85折
因為假期&聖誕節嘅關係,所以價錢可能會貴DD。
仲諗住好似食譚仔咁迫添,所以好開心個位咁大。
一坐底當然叫刺身啦。
三文魚、油甘魚、赤貝、甜蝦、象拔蚌、虎蝦、劍魚腩
海膽同芥辣八爪魚手卷,唔腥,一口一啖
前菜,味付螺肉同味付八爪魚,正常
羊架同牛舌都好味,所以encore左一轉
黃金蝦,一般,唔夠鹹蛋黃味 炒蜆,唔夠鑊氣,應該似恰完用汁炒兩炒。
一口牛,冇乜驚喜
蝦天婦羅,OK
芝麻雞翼好味,吉列豪個炸粉好厚
榴槤炸彈岩晒我鐘意食榴槤嘅人 蟹粥,食完冇口喝
牛肉烏冬,OK
個雪耳椰汁雞湯略嫌太甜
我揀左haagen-dazs最新出嘅口味,cream cheese mochi, d mochi 好QQ, mm正
好彩今次都好滿意,彌補我上次劣食嘅陰影。