2018-02-08 552 瀏覽
香港咁多間既飲品店, 我最鐘意都係happy lemon, 依家改左名做fresh tea. 果時中五仲係個mk女,成日都去旺角掃街,次次都會叫佢個碳燒珍珠奶茶,飲過返尋味。之後近我屋企既九龍灣德福happy lemon,藍田既happy lemon 都有飲過,唔會話好似貢x,歇xx咁間間分店既質素都唔一樣,一時太水,一時ok.之後唔知點解兩三年後執左幾間,好彩去到旺角都仲見到佢。 以前fresh tea既價錢係比起其他飲品店貴,但係依家間間都加價,fresh tea 反而好似冇加,但質素都係始終如一咁好個人鐘意飲佢既雪冰斯系列,因為佢既奶茶超香濃(其實係沙冰尼既)。今日飲左Oreo 奶茶雪冰斯,超足料,食到oreo既口感,同吉士忌廉同埋香濃既奶茶沙冰,呢杯野真係真材實料,好抵飲。飲品店咁多加盟,其實真係好難控制品質,但係fresh tea係一直都冇令我失望既飲品店,所以之後都會繼續幫襯,試多d佢既新品。

Oreo  奶茶雪冰斯
Oreo  奶茶雪冰斯