2011-11-05
今年生日, 去了這間金田放題慶祝, 見到好多正評, 好期待呢本來我們係去尖沙咀那間食足4個鐘, 但係Full了.....還好book到灣仔這間~由於係閣樓的關係, 所以要上一層樓梯先到~我們坐低後, 就即刻點野食啦~首先梗係點刺身先啦~刺身: 好新鮮, 即叫即切~所以這裡比出面放題的刺身還要新鮮, 好比酒店級呢(80分)三文魚沙律: 好少放題有三文魚沙律, 反而這間真係有~加上沙律醋, 真係好酸胃(75分)燒牛肉: 好味之選, 一份都有3-4件, 兩個人食就岩, 唔多又唔少(75分)炸雞軟骨+芝士年糕+炸芝士: 雞軟骨+芝士都同樣炸得唔黑, 好正~對於唔係咁鍾意食炸野的我都愛上~芝士年糕係我最愛, 真係好好味, 仲要係即叫即炸, 唔怕凍左唔好食啦(75分)炸蝦天婦羅: 炸粉落得好輕身, 蕃薯+蝦最好味(70分)汁煮螺: 我覺得全晚最差係這道菜, 真係好唔得.....味道又甜又咸(60分)燒羊鞍: 燒得好正, 如果有埋薄荷膏就最好了, 不過都係好好味(75分)總括來說, 這裡的食物質素真係好好, 跟酒店的buffet真係有得比
由於係閣樓的關係, 所以要上一層樓梯先到~
我們坐低後, 就即刻點野食啦~
首先梗係點刺身先啦~
炸蝦天婦羅: 炸粉落得好輕身, 蕃薯+蝦最好味(70分)