上星期日朝早筆者過去珀麗灣meet 女友, 女友家姐, 姐夫同Auntie,在到達前15min我吩咐女朋友先落樓搵地方食早餐, 佢地一行4人就十萬分好彩地撞左入去呢間野.. 女友, 女友家姐, 姐夫同Auntie先到達 "又一間" 餐聽, 侍應A同佢地安排左中間一張4人檯, 仲答應稍後會加一張凳俾遲o黎o既筆者佢地點左3個早餐, 好快黎左兩個.過左10分鐘, 筆者來到餐廳, 要求侍應幫我加一張凳(當時食客唔多, 走廊亦足夠放多兩張凳, 唔會阻人). 但侍應B走埋黎同我地講: "我地冇得加凳,你(指我)去坐另一張檯(佢指我去隔兩張台以外o既檯). 我地就同佢講: "之前你地有伙計話可以加凳, 而家要我坐幾張檯以外有冇搞錯?!"之後Auntie睇到對面檯卡位冇人, 要求換檯, 但侍應B竟然咁回應我地:"乜你睇唔到呢張檯俾人留左咩? 唔俾得你地喎" . 擾攘一會後筆者終於可以加凳搭檯, 當時已經成肚氣... 跟住我地再落了兩個order, 希望食完速閃.我地等了15分鐘, 見食物未黎(加埋之前既一個餐都未黎).. 我地見兩檯比我地還要遲來既客人點o既餐都到左, 我地覺得有問題, 立即吩咐

就十萬分好彩地撞左入去呢間野..

佢地點左3個早餐, 好快黎左兩個.

你地有伙計話可以加凳, 而家要我坐幾張檯以外有冇搞錯?!"

還要遲來既客人點o既餐都到左, 我地覺得有問題, 立即吩咐一個男侍應跟一跟單.
點之佢咁態度: "咁多單都未搞掂, 未輪到你地喎.. " 我地火都o黎, 起身埋單.
去到counter check單, 發現之前幾個order已一早俾人劃左(咁都得, 如果唔走咪等天光??)..

今時今日仲有呢d 黑店.. 食物點好食都假.. 真係豈有此理! 簡直不知所謂!!
$10 (早餐)