2018-04-18
呢日少有咁返工返粉嶺 行過呢間野諗住就手就買個早餐 見佢有歐陸式早餐咪叫 點知真係落單已經一肚氣話說叫炒滑蛋雞扒 想再加錢叫個通粉 竟然同我講冇通粉 我真係唔知講咩 朝早7點幾就已經冇?!你一日只賣一個?!你係冇既就唔好仲放個牌出黎LA 都算數喇 叫野飲 叫熱奶茶 個呀姐仲要問番我咩黎 WHAT?!我以為我講野唔清楚 再同佢講多次 佢仲問多我一次即係咩 我真係忍唔住問個呀姐 你訓醒未呀 熱奶茶唔知係咩 最後打單俾錢 俾完我再睇番張單 佢求奇就落左個熱檸茶算數 我真係走埋去同佢manager講 熱奶茶唔知係咩就求奇幫我打熱檸茶?好喇 終於搞番掂張單 等左我15分鐘以上先有得拎 我叫個快餐O者 人又唔多 D野都係整好哂 執好就包得 點解都可以咁耐 最後等到我遲哂大到返到去一打開 炒滑蛋同普通茶記炒到乾哂既炒蛋差唔多樣 只係多左少少蛋汁O係上面 唔係咁就叫炒滑蛋下化放埋入口 我真係灰左 點解炒蛋可以咁重雞粉味 咸到一個點 再食埋個雞扒 又係一大陣味精味 又係咸到驚死你唔會腎虧咁講真 經過呢個朝早後 就算全粉嶺得番佢一間野食我都唔會再幫襯
你係冇既就唔好仲放個牌出黎LA
熱奶茶唔知係咩就求奇幫我打熱檸茶?