2024-01-29 355 瀏覽
走入仙滿堂,先俾佢哋嘅仙草牛奶吸引到!個碗裝得滿滿當當,食物色彩斑斕,令人眼前一亮。我叫嘅「仙草1號」,真係大得滯,足料到爆炸,啖啖細嚼,感受到嗰種Q彈又滑溜溜嘅仙草配上嗰軟綿紅豆同珍珠,簡直係口感大合奏!薏米帶啲脆嘅口感,整體食落去又滑又爽喉,正到不得嘞!🤤而啲招牌麻糬牛角包窩夫就真係另一個挑戰呀,每一啖都係驚喜!牛角包啖啖鬆化,表面嘅麻糬拉絲得嚟食起嚟又有嚼勁,相輔相成咁。當然冇少咗啲雪糕,佢哋個牛乳雪糕香濃得黎又唔膩口。係熱辣辣天氣之下嘅最好對策,食落去簡直係解暑神器!😉🍨最後補充嘅,甜品世界唔係得仙草同窩夫咁簡單。綠茶同埋OREO脆脆丸子,一啖咬落去,感覺到兩種完全唔同嘅口感,微苦嘅綠茶同濃郁嘅巧克力味,盛惠味蕾。焦糖布丁就係啱哂愛甜品但又怕太甜嘅你,質感啫喱啫喱嘅,食落又有啲滿足感,真係非常之fit我口味!總括嚟講,店內嘅食物係「包你滿意、食到飽」嘅代表。下次約埋啲朋友,又可以嚟這度分享呢啲小確幸喇!👍🌈