2009-04-23
環境: (2 分)我哋坐在室內, 但有室外的自然風吹入來, 中和吓d冷氣, 加上sofa幾好坐, 好舒服.可是,呢度又唔係以宗教為主題的餐廳, 為何貼幅講背叛,出賣的最後的晩餐? 還是客人食完今次,就唔再來?好唔吉利! da Vinci 都好多名畫 :蒙娜丽莎, 聖母子与聖安娜, 抱貂女郎...都好出名啊!最後的晩餐令人十分不安.食物: (4 分)Set lunch包括 餐湯, 主菜, 咖啡或茶, $68+10% , 甜品另加$8餐湯:雜菜湯,夠熱, 足料!主菜:我 選了紅咖哩羊肩肉意粉, 友人選了炭燒豬肋肉配焦糖萍果汁, 兩個都煮得很腍, 肉很嫩滑,汁也很配合,好食。咖啡或茶: 沒有即磨咖啡, 所以飲熱檸茶, 我很喜歡佢大大杯. 甜品:棉花糖朱古力旦巻,味道不錯! 餐具看得出花過心思選購.服務: (4分)店員有禮貌,也常常加水; 抵食: (3分)份量ok, 味道不俗,但果幅令人不安的畫把總分拉低了.
可是,
食物: (4 分)
餐湯:雜菜湯,夠熱, 足料!
甜品:棉花糖朱古力旦巻,味道不錯!
餐具看得出花過心思選購.
服務: (4分)
店員有禮貌,也常常加水;
抵食: (3分)
份量ok, 味道不俗,但果幅令人不安的畫把總分拉低了.