2021-10-18
今日收工去左九龍城覓食,朋友推薦左兩間餐廳,一間食串燒,一間係居酒屋,最終揀左呢間,因為諗住食物款式會多啲☺️果然,食物款式真係好多,無論係魚生、串燒、前菜、炸物、鍋類等等,都有好多選擇,真係眼花撩亂😵佢上菜都有先後次序,先上前菜,酸酸甜甜令人開胃👍🏻然後就係半熟鰹魚他他❤️好鍾意多蔥嘅我,表示好滿足,鰹魚包住少少生洋蔥同埋青蔥,配上柚子sauce,好fresh好開胃👍🏻👍🏻之後係明太子玉子燒,好怕有啲居酒屋整到啲明太子太咸,呢間就平衡得好好,蛋滑而明太子味重,好好味👏🏻黎到廚師推介嘅其中一款食物:海膽熔岩魚餅。黑漆漆嘅魚餅內含熱辣辣嘅海膽熔岩,連埋紫菜同海膽一齊食,海膽味濃又新鮮。串燒上枱熱辣辣,先試鹿兒島一口牛,牛肉肉質夠Juicy,佢配埋辣汁一絕❤️而牛油果豚肉卷,想像不到效果鮮甜👍🏻芝士翠玉瓜的配搭亦很新穎,芝士味濃,正!櫻花蝦炸豆腐外脆內軟,配合特製醬油,有點酒香,非常出色👍🏻👍🏻👍🏻泡菜豚肉鍋是新出的食品,比我想像中更好食。鍋內有很多泡菜、洋蔥、大蔥,使湯的味道很豐富。味道不像韓國的泡菜鍋,是日韓混合的味道,非常推薦👍🏻👍🏻再食埋雪糕做甜品,很完美的一餐,多謝朋友推介❤️❤️
佢上菜都有先後次序,先上前菜,酸酸甜甜令人開胃👍🏻
而牛油果豚肉卷,想像不到效果鮮甜👍🏻
芝士翠玉瓜的配搭亦很新穎,芝士味濃,正!
再食埋雪糕做甜品,很完美的一餐,多謝朋友推介❤️❤️