2016-07-28
知道呢間沾麵已經一段日子, 但聽人講話要等好耐, 店內又好迫, 所以一直都未提起勁去試!今次終於的起心肝去試喇!大約8點去到, 前面有10個人, 等左20分鐘左右, 尚可接受!入去之前, 係門口已經派order紙去揀定先入到去之後, 比我想像中好, 唔算好迫, 仲要一坐低冇耐就已經整好有得食個海膽沾麵一拎埋來, 不禁嘩左一聲, 因為海膽既份量真係幾多下我習慣一來就會先試一啖個湯先, 呢度沾麵個湯汁好濃, 仲要食得出有海膽既味道由於海膽份量都幾多既緣故, 所以個麵有少少難夾, 除非你整散晒堆海膽啦除左海膽好多之外, 魚子既份量都唔弱, 老老實實講, 真係同張poster爭唔遠成晚美中不足既係試唔到個芝士risotto本來係order左既, 但食晒個麵時, 得返一啖湯汁問店員有冇得加湯, 因為order左個飯, 阿黑面店員竟然叫我取消個飯我第一次食, 鬼知係收我個湯去整wor, 人地以為係比個飯我自己加落去嘛另外, order左個餃子, 唔好食到連相都唔記得影 如果我再去食, 我諗我會專注食返沾麵就算喇對於一個鍾意食海膽既人來講, 呢個海膽沾麵真係令人好滿足!
入去之前, 係門口已經派order紙去揀定先 入到去之後, 比我想像中好, 唔算好迫, 仲要一坐低冇耐就已經整好有得食
本來係order左既, 但食晒個麵時, 得返一啖湯汁
另外, order左個餃子, 唔好食到連相都唔記得影
如果我再去食, 我諗我會專注食返沾麵就算喇
對於一個鍾意食海膽既人來講, 呢個海膽沾麵真係令人好滿足!