2013-10-20 425 瀏覽
原本想叫大糯米雞既,剔咗咗呢個蟲草花蒸雞,五舊斬開咗既雞中翼,即係兩隻半,急凍貨色,除咗夠熱,一無可取。蒸腐皮卷反而有D驚喜,比外面食到既清新爽口,亦係熱辣辣既,值得推介。南乳豬手,都夠熱,得四件,碟底連墊高少少既花生都慳返。娥姐粉果就比較得,熱辣辣既,點心一定要熱先好食架麻。豬膶腸粉,好明顯就係一條開三,比起平日係普通酒樓食果D,變相少咗一條。未放豉油,又係微微暖既,D豬膶好薄,有少少鞋同豬膶既腥味,唔見得好好食。好似煙仔餅咁粗既春卷真係過份得離譜,你地估都估到個餡都應該冇乜料到架啦。至於芋角呢,唉,我係警犬黎架嘛,食得出D炸芋角既油好唔掂咯,有少少萬年油味。而且一D都唔鬆化,又唔熱先係死罪呀! 唔好忘記我地係早上茶市第一批客呀,冇理由係唔熱既。室內裝修光猛,格局高檔,可惜碗筷清潔度強差人意,嚴重扣分,侍應服務久佳,竟然添水後,立即轉身走人兼拋下一句: 自己冚返好個蓋啦。兩個人去,二百五十幾蚊落樓,成百三蚊位既早餐,咁既食物同服務水平,一D都唔抵食。
鮮荷葉蟲草雞
魚湯鮮竹卷
南乳豬手,都夠熱,得四件,碟底連墊高少少既花生都慳返。
南乳豬手
娥姐粉果就比較得,熱辣辣既,點心一定要熱先好食架麻。
娥姐粉果
黃沙豬潤蒸腸粉

春卷及芋角

題外話/補充資料: 早茶如果近開市先去到,排得隊黎都要飲下一轉架啦,所以如果十點開門,九點九去到既話,就唔該你預定十一點半先輪到你啦。住係樓上就話冇所謂唧,又或者你明明係預咗食晏,拎定飛再係附近行下街都可以既。但D食物又未至於要你死心塌地去咁做吖?
2013-10-20
50 分鐘 (堂食)
$130 (早餐)
魚湯鮮竹卷
娥姐粉果