2009-04-20
本來同bb搭緊巴士去天后搵野食, 諗諗下大坑金龍成日都想去試, 又咁多食評話good又話平, 就即刻係cwb落車行入去大坑. cwb行入去都已經好熱, 入到去坐低, 仲衰過係條街度, 又焗又熱, 全店都滿晒人, 又唔開冷氣, 只開一把風扇, 算~~諗住如果d野好食, 唔同佢計較.一坐低, 亞姐即刻走埋黎問食咩, 見咁熱就叫2柸青檸冰($24)先啦, 亞姐: 青檸冰?? 青檸梳打係咪呀(語氣不友善).. 我: 係呀, 再叫左一個馬拉盞炒椰菜苗($32), 因為我地唔太知有咩好食, 亞姐好唔耐煩, 我地就話叫住先, 見到人地令住餐牌, 我問亞姐, 亞姐先比, 好~~再叫一個濕炒海鮮河($33), 炸蝦餅, 叫完亞姐即刻收左我地個餐牌唔比我地再睇....先黎炒菜, 好似明明叫馬拉盞, 但個味就係腐乳味, 椰葉苗似菜心仔, 又細碟, no good跟住黎青檸冰, 個青檸篤到爛都一d青檸味都冇 海鮮炒河好似干炒牛河味, 又細碟, 海鮮得3片魷魚2隻細個眼殊既蝦, 唉~~食晒所有野, 蝦餅仲未黎, 食到咁都費事追, 埋單走人.整體講. 以咁既價錢又咁細碟, 其實係貴的, 出去是但一間都好過佢,
整體講. 以咁既價錢又咁細碟, 其實係貴的, 出去是但一間都好過佢, 又唔好味, 應度方便, 好似唔休做你生意咁, 咁咪得失左我地兩個客囉, 真係一剎那光輝唔代表永恆架 總之依間野, 一定唔會有下次