2022-12-19 42 瀏覽
燒蝦蝦係屯門市中心,位置好方便,作為屯門人知道一定要去試啦!試完一次呢度已bookmark為屯門美食呀!流水蝦流水蝦係呢度主角啦,質素毫無疑問地好高,啲蝦好新鮮,我地睇住中意邊隻就夾邊隻,夠晒自由,滿足晒食客需要呀😈帶埋小朋友黎玩都得添,小朋友一定會覺得好新奇好玩呀!啲蝦夠新鮮,所以燒果陣用少少調味就夠,好鮮好爽甜,可以慢慢食🤤海鮮呢度另一樣任食既,海鮮有唔同款,可以自己選擇煮法🙂好似我地咁,生蠔鋪上蒜蓉辣椒去燒,肥美可口,扇貝同蜆同錫紙兜裝住同樣鋪滿辣椒蒜蓉去燒,惹味非常,呢度啲海鮮真係好新鮮,完全無腥臭味,十分抵讚👍🏻肉類呢度唔同肉類都係任食,真係好多,不能盡錄✍🏻但我本人最中意就係豬仔髀,本身用佐孜然粉去醃,一燒起上黎好香,豬肉好嫩好腍,勁好味囉!!😻

流水蝦

海鮮