2018-02-06 38 瀏覽
如果係尖沙咀行街 我好鐘意沿住彌敦道由尖沙咀行去旺角😊期間可以發現有好多舊式嘅餐廳或者新派嘅小食店。 而今次喺行緊嘅途中俾我發現一間舒服嘅Cafe😍😍今次等我介紹下比你哋知啦呢間餐廳位置於油麻地佐敦交界 雖然未係係地鐵站附近,但係佢始終係彌敦道所以有好多巴士都會到達嗰度嘅吸引我入去嘅原因係因為佢嘅餐牌😛😛有我想食嘅 all day breakfast!! 真係好耐冇食啦紐先上的係當天的餐湯:粟米忌廉湯,香濃帶有粟米甜香味,令我對主菜更有期望!男朋友叫了個美國安格斯西冷牛扒配飯,呢塊靚牛扒塊,五成 medium rare 煎熟下,肉內雖仍有少許血汁,但咬落相當嫩滑惹味,再加上熱辣黑椒汁調味下,真係冇得頂呀我個all day breakfast 都唔輸蝕有!我最鍾意徳國腸😍 薯餅香脆可口,炒蛋更加係滑到冇得彈,再加上酸酸甜甜嘅茄汁豆真係 make my day !!!其他仲叫左個fish and chip 因為我胃食囉😛😛應該都係即叫即炸㗎,加入咗黑椒、鹽、糖等。炸出嚟層炸皮薄薄地,好脆口,鱈魚亦夠鮮嫩,唔使點醬,就咁食都夠味。下次試埋其他先
如果係尖沙咀行街 我好鐘意沿住彌敦道由尖沙咀行去旺角😊
今次等我介紹下比你哋知啦

我個all day breakfast 都唔輸蝕有!

其他仲叫左個fish and chip 因為我胃食囉😛😛

下次試埋其他先