2023-05-06 66 瀏覽
今日去咗太古AEON行街,行到差不多到晚飯時間,又唔想行咁遠,見到AEON裏面有間西餐廳,門面又有啲少女心,餐牌有唔少扒類選擇,就試吓啦!由於太肚餓嘅緣故,見到salad bar幾吸引,加咗$38 試埋semi buffet, 而主菜我就揀咗M7和牛Rumcap白甘筍薯蓉配風乾煙肉露荀卷。等主菜上桌之前,去Salad bar拎咗啲小食,有湯類、炸物、沙律、cold cut、意粉同甜品,最開心有炸芋泥球,麥樂雞脆口好味,磨茹湯清甜不膩。期待嘅和牛終於到喇!要5成熟,外面煎得帶點焦香,一刀切開內見粉紅色,肉汁溢出有油花,食到停唔到口。伴碟嘅薯蓉同平時食嘅好唔同,相信是混入了白甘荀,減低油膩感。煎過嘅風乾煙肉夾住鮮嫩嘅露荀一齊食,好夾!最後血拼甜品,鍾意small bite甜品, 可以試多啲款呢!食完今晚嘅晚飯真係令人元氣滿滿呢!
M7和牛
  • M7和牛Rumcap白甘筍薯蓉配風乾煙肉露荀卷