2024-07-06 449 瀏覽
難得從英國回來放暑假,當然要去掛住的小店,知道出了開心果巴斯克芝士蛋糕,終於試到了🤩。開心果味獨特之餘,加上灑落的開心果粒粒,絕對係是令人吃了會開心的甜品。今次有機會試下午茶,牛油果,三文魚,sourdough,乳酪,沙律,都係健康又清新的superfood,好食得來又唔邪惡嘅下午茶,真係好難搵!😎伯爵茶scone 亦都係我嘅心頭好,暖暖的scone ,伯爵茶嘅味道融入咗又香又脆的scone ,加埋士多啤梨🍓Jam,一路食一路同朋友傾偈,好享受嘅星期六下午。濃濃的Hojicha Latte ,靚靚嘅拉花,雖然係英國飲咖啡係日常,但一定係我會掛住嘅drink。朋友點了花茶,大大的壺,可以分給我品嚐,清新健康又幾好飲。向來視甜品為主角嘅我,都好欣賞黑松露忌廉雜菌忌廉扁意粉,好cream 叉充滿黑松露嘅香味,仲有青醬慢煮雞胸扁意粉,最難得係雞肉真係嫩滑!😋喜歡這小店的獨特,是無可取替的味道。💕
朋友點了花茶,大大的壺,可以分給我品嚐,清新健康又幾好飲。
喜歡這小店的獨特,是無可取替的味道。💕
  • 開心果巴斯克芝士蛋糕、伯爵茶scone