想食個快lunch就揀左間茶餐廳, 叫兩個lunch set:黑椒蘑菇汁豬扒飯+例湯+飲品, $43!豬扒夠大塊亦算鬆軟! 汁多又濃、蘑菇又多, 重點係隻蛋係流汁的呀!!!! 另一個set鮮茄雞柳飯好足料極多雞柳, 蕃茄都有3大舊!!!! $38一個餐仲有熱飲, 原來響灣仔區仲有咁平民價錢既餐廳, 味道又唔錯, 堅係抵食! 至於服務方面其實有個小插曲, 令我覺得呢度既服務係超出茶餐廳水準! 我掛住影野食唔小心倒瀉杯野飲, 搞到地下同成檯都係, 全場望住我……好瘀皮 有個店員叔叔好好, 即刻遞紙巾俾我同抹檯, 另一個人幫手拖地, 仲補番杯野飲俾我! 雖然我只係叫檸水, 但係已經覺得佢地好helpful, 平時食肆D待應都面黑黑, 估唔到呢間餐廳又幾友善, 一路坐一路食仲留意到佢地會同客人笑住講bye bye, 唔講真係唔知自己去左茶記。 最後打呢篇食評 search返呢間餐廳先知道原來係「社企」, 原來佢地既員工係弱勢人士黎架。今日醫肚之餘又可以當支持下佢地, 感覺相當良好😋

黑椒蘑菇豬扒飯
鮮茄雞柳飯