揾食肥華是一個上海菜食店嘅,酸辣湯麵痴,一聽到有人講邊間上海食店,呢款麵食有好評語,肥華都會去試食睇吓,有冇六七十年代嗰間位於彌敦道嘅,滿庭芳上海菜館個碗酸辣湯麵咁正,9月15日經網友介紹肥華和靚媽,到此店品嚐佢哋嘅特價時段上海麵食,及小點,肥華一入此店就有遇伏感覺,因此店裝修格局完全唔似係上海菜館,而用餐枱面亦無調味料供應,而此店向顧客提供嘅係蕎麥茶,而非傳統的香片清茶外觀對此店全無好感,不過一場來到就姑且點兩個特價麵餐,諗住食過此店出品就算,出乎意料此店嘅上海麵食及小點卻非常有水準,碗酸辣湯麵竟然做到有滿庭芳嘅六七成水準,而靚媽對佢碗蓮藕餅湯麵亦讚不絕口,加上小籠包及生煎包亦相當好味,証明肥華以貌取店係錯,錯,錯,靚媽仲同肥華講此店係佢近呢幾年來,食過最好味嘅上海食店💯👍👍👍