2018-12-02 155 瀏覽
秋風起,涼涼地,最好就緊係打邊爐啦。喺尖沙咀都有養心殿嘅分店,為處棉登徑地庫,門面好光猛,離遠一睇就望到👀。餐廳佈置好復古,用具都好精緻同細心,有個兜俾大家煮麵同煮丸。兩個人食,叫咗碟細手切肥牛🐂,油花分布得好靚,滾兩滾就食得,充滿牛香味,肉質亦都好嫩滑。湯底叫咗個酸菜白肉鍋,鍋中有好多酸菜同蕃茄,亦都隨鍋附送QQ粉,唔怕食唔飽,豬腩肉都唔少。味道酸酸地,好開胃。叫你個湯底仲有個好處,就係會送多一碟酸菜白肉🐖,咁就唔怕唔夠食啦。再叫咗個丸類拼盤,有六種丸組成,每樣有兩粒。墨魚丸好食,最緊要爽口彈牙。芝士牛肉丸,芝士流心,牛味濃郁,牛嘅咸味配埋香濃芝士出奇地好夾。黑松露蝦丸,松露味好突出,但都無掩蓋鮮蝦嘅香味鴨血質感夠滑,咬落亦有夠爽脆嘅感覺餐牌入邊會有一個優惠,只要簽喺Facebook簽到同埋like佢個page,就會送一杯鹹檸七㗎啦。唔好嘥呀

手切肥牛

酸菜白肉鍋

再叫咗個丸類拼盤,有六種丸組成,每樣有兩粒。

手工丸類拼盤

鴨血質感夠滑,咬落亦有夠爽脆嘅感覺

鴨血

手切肥牛