2009-11-11
鐡路沿線總少不免有小食店,方便上班一族或學生,基本上,一個字~~~快!人手一定要多,手腳一定要快,即叫即煮食品一隻手數得晒.反正等人期間,試一試,生菜魚肉有無料到.一如上述所講,乜都要快,就連找換的時間也要省卻,用八達通又真係好方便.魚肉翅 : 自細已經通街食,最難忘始終係當日旺角麗聲戲院門口的一檔,真正用上石九公魚熬的湯底,奶白色又鮮濃,好味得不得了,到今天絲亳不見進步,濫竽充數多到唔識講,究竟邊度有好食既生菜魚肉,真係好想大家講我知,我一定會去. 講返轉頭,唔知點解,以前生菜魚肉檔仲有時會加入油麵或者通心粉一齊賣,但今時今日真係唔多見,呢檔魚肉當然係一早淥好晒,邊個要就加菜加湯就算,同細個睇住整,等待魚肉慢慢浮上面既心情,確實有出入,至於翅就當然係豆粉茨,其實真係開得好杰,師傅勁重,魚肉意無魚味,死實實一舊都唔知係乜,仲要加埋麻油,醋,古月粉,食左唔夠一半都要放棄.難怪之前無人同佢寫食評啦.
人手一定要多,手腳一定要快,即叫即煮食品一隻手數得晒.
反正等人期間,試一試,生菜魚肉有無料到.