2021-12-23
雙辣平時極少入屯門嘅我上星期入左去揾朋友🙆🏻♀️估唔到咁樣發現到價錢貼地既高質川菜😲我係一個超級鍾意食辣嘅人, 所以朋友帶我去位於屯門一間叫”雙辣”既川菜小館, 佢話食辣野佢係出色既佢地除咗食干鍋之外, 都有水煮鍋🍲同唔同嘅川菜🌶小食選擇但因為我地嗰日都幾夜先到, 所以就揀咗食干鍋干鍋本身嘅鍋底1️⃣有幾款唔同味道俾我地選擇💁🏻♀️ 🖤香辣 🧡孜然 ❤️麻辣 💛蒽爆(走辣)2️⃣辣到都有唔同嘅程度任你揀 (🥰溫馨提示一下: 如果吾係好食得辣既朋友仔我建議食微辣)3️⃣ 配菜方面都有好多吾同既選擇架😍睇到樣樣都好想食到最後我哋係揀咗麻辣干鍋(小辣) + 6~7款配菜左右 干鍋黎到既時候真係勁香麻辣味🌶係幾正宗既川辣♥️有獲氣🥘 同咸度剛剛好, 配菜既食材係幾新鮮👍🏻我非常之欣賞佢嘅炸蓮藕片, 鮮魷, 肥腸, 肥牛🆙 另外‼️ 要特別點讚係粉皮❗️❗️❗️佢吸收哂麻辣既精粹, 真係食得好爽好過癮🤤非常惹美可口😋佢係連啲花生配菜都好好食🤭而且價錢💰好親民, 平均每人消費都係$150左右, 視乎你哋所選嘅配菜叫左幾多樣啦但佢地係非常足料, 我地6個配菜左右, 黎到係好大碗架🥣 , 最後都食唔晒要打包走🤫呢間雙辣🥰 我
佢地除咗食干鍋之外, 都有水煮鍋🍲同唔同嘅川菜🌶小食選擇
但因為我地嗰日都幾夜先到, 所以就揀咗食干鍋
干鍋本身嘅鍋底
1️⃣有幾款唔同味道俾我地選擇💁🏻♀️
🖤香辣 🧡孜然 ❤️麻辣 💛蒽爆(走辣)
2️⃣辣到都有唔同嘅程度任你揀
(🥰溫馨提示一下: 如果吾係好食得辣既朋友仔我建議食微辣)
3️⃣ 配菜方面都有好多吾同既選擇架😍睇到樣樣都好想食
到最後我哋係揀咗麻辣干鍋(小辣) + 6~7款配菜左右
干鍋黎到既時候真係勁香麻辣味🌶
我非常之欣賞佢嘅炸蓮藕片, 鮮魷, 肥腸, 肥牛
🆙 另外‼️ 要特別點讚係粉皮❗️❗️❗️
呢間雙辣🥰