2019-09-03
同屋企人食完晚飯後,口乾乾的關係就搵到呢間小店糖水。佢個門口都算光猛,入面裝修都OK。餐牌種類選擇唔少,傳統養生系列、美容養顏燉品系列、榴槤系列、新鮮果汁系列、涼粉系列、雜果系列等等.近排桃膠成為養生hot item,甘就一於試下手,叫左紅棗雪耳伴桃膠。裝桃膠個兜幾decent 同吸睛,成個南瓜既shape。望落桃膠份量好充足,成碗都係,雪耳都淋,糖水都不算太甜,整體算不錯!食完自我感覺骨膠原提升😂!另外家人也點了楊枝金露,呢個楊枝金露正正常常,奶感比較重,芒果唔酸,西柚都冇苦澀味!而芒果椰汁西米露,芒果份量又係好多,大大舊~挑剔一下就西米可以再打散多一點。最後壓軸叫左蜂蜜綜合芋圓仙草凍,本身對呢個芋圓仙草凍充滿期待,去過台灣既一定是必食既甜品!呢度既芋圓有少少驚喜的有火龍果整成既芋圓,可能佢係用火龍果汁做芋圓,而冇放果肉入去,個味唔算好出~其餘兩種芋圓都okay~紅豆就煲得綿密既。總括黎講街坊小店,主要價錢算好親民,也是不錯啦!
佢個門口都算光猛,入面裝修都OK。
總括黎講街坊小店,主要價錢算好親民,也是不錯啦!