2017-07-21 133 瀏覽
話說是日家母外遊,大家又懶得煮飯,幾姊弟就一齊到尖沙咀睇下有咩食。當時位於九龍公園附近,就開apps搵下附近有咩價錢okay 又比較好坐的地方,見到 Candies Foodies 望落都唔錯就行過去啦。Candies Foodies 入口位處一間殘舊商場裏面,唔特意行入去可能都唔太留意到間舖。行上一層就係餐廳,裝潢唔算太精緻,不過都幾整潔闊落坐得舒服,人唔會太多可以傾到幾句計。餐廳原來重有軟糖夾,只要 like 佢地 Facebook page 就可以。見到一格格的軟糖就勾起哂d童年回憶,感覺好親切。我地三個人叫左三個主菜一個小食,首先來的係黑松露牛肝菌意式燴飯。黑松露味幾香,飯身 creamy 有咬口,都幾唔錯。之後到明太子鮮蝦忌廉意粉。材料都足,明太子味都幾香口。所象中坊間一向唔多明太子意粉,之前只在 The One 某 cafe 食過一次,一試難忘,估唔到呢度都有,味道相比也一點不遜色呢。香橙蜜糖燒豬串骨。聽落幾特別,豬肉唔嚡口都幾香,但香橙味唔係好出,呢點就有d扣分啦~最後叫多個 pizza,煙三文魚习草水瓜忌廉芝士荷蘭薄餅。d 伴菜幾香,芝士同三文魚份量都均勻,唔會有邊一種

黑松露牛肝菌意式燴飯

鮮蝦明太子忌廉汁意粉

香橙蜜糖燒豬串骨

最後叫多個 pizza,煙三文魚习草水瓜忌廉芝士荷蘭薄餅。d 伴菜幾香,芝士同三文魚份量都均勻,唔會有邊一種特別搶味。餅底薄薄脆脆其實幾香,不過我本人比較鍾情厚底,如果可以畀人揀餅底就更好啦😂😂😂
煙三文魚习草水瓜忌廉芝士荷蘭薄餅

見到店內呢塊標示都幾得意🙈