2023-11-14
今晚係我同老公嘅結婚週年紀念日🎉📆,梗係要食我地最愛嘅日本嘢,上openrice search下元朗區有咩正嘅居酒屋,見到呢間嘢食賣相唔錯,仲要俾我見到有原隻活赤貝刺身食😽,就即刻決定book位啦🤗講下餐廳環境先,一入到餐廳就見到高過個人嘅iron man 喺度🤩🤩,勁吸精!!成個塲有大量卡位同好寬敞樓底又勁高,可以坐得舒舒服服咁食!好啦,講下價錢先,我同老公睇完餐牌後,第一句就問:咁抵🧐🤔😅?因爲見到有個社交平台 share 分享價, 張list選擇包括咗炸物、燒物、壽司、爐端燒、刺身、甜品、啤酒、奶蓋飲品...等等都係全部半價!搞到我忍唔問多次職員,係咪真係有優惠咁抵😂😂?職員再三confirmed後我地即刻叫咗以下優惠價嘅食物:油甘魚壽司 2件(分享價 $18)🍣:油甘魚大件色澤透明新鮮,好抵食!北寄貝壽司 2件(分享價 $16)🍣:北寄貝師傅玩埋刀法,賣相靚,有誠意, 真係唔似$16/2件!鮮帶子壽司 2件(分享價 $16)🦪:鮮帶子夠新鮮,夠鮮甜,略為精致咗D, 但$16/2件已經勁滿足啦!三文魚籽壽司 2件(分享價 $26)🍣:呢個真係私心推介,性價比極高,三文魚籽勁爽脆大
油甘魚壽司 2件(分享價 $18)🍣:
油甘魚大件色澤透明新鮮,好抵食!
北寄貝壽司 2件(分享價 $16)🍣:
鮮帶子壽司 2件(分享價 $16)🦪:
三文魚籽壽司 2件(分享價 $26)🍣:
呢個真係私心推介,性價比極高,三文魚籽勁爽脆大粒,無死咸,堅好食,下次要叫2份獨食先可以對得住咁平嘅優惠價!
指定乳酸芝士奶蓋500ML🧋(分享價 $29)
跟住我仲叫咗杯指定芝士奶蓋飲品,當晚係士多啤梨味嘅乳酸,一上枱超驚喜,嘩!!勁大杯!!!!嚇親我同老公,仲要係勁多芝士奶蓋,好好飲又夠曬邪惡😂😂, 都係嗰句,好鬼抵!
原隻活赤貝刺身:🐙🫶🏻🫶🏻
另我地當然叫咗兩隻原隻活赤貝刺身🤩🤩, 夠新鮮,同喺日本食一樣,廚師會將赤貝其他部份做壽司,夠誠意,唔馬虎,讚🤗💪🏻🫰
燒蒜蓉聖子:🦪
聖子大大隻,肉質嫩白,新鮮,正😋😋
脆脆鰻魚串:
肉質爽脆,無魚醒味,我鍾意,唔錯🐟🐟
燒黑豚肉五花腩:🐷🍢
呢個好香,肥瘦適中,不過本人略嫌黑豚肉太有o趙口😂😂
燒雞軟骨:🐔🍖
老公居酒屋必叫小食嚟,雞軟骨香炸得香脆又有嚼勁,兩串剛剛好!
厚燒牛舌 :🐂🍢
有牛味,唔韌,都抵食!
香蒜牛油錫紙娃娃菜:
點都要叫返d 蔬菜,正常發揮🧄🥬🥬
香蒜大茄燒🧄🍆🍆
茄子大大條上枱鋪滿蒜蓉,成碟金黃色賣相好靚,夠味但又唔會咸,熱辣辣好食!
最後兩人埋單只係$700頭,真心抵👍🏻👍🏻💪🏻🫰🤩
總括黎講,整體分數非常高分,性價比極高嘅居酒屋,已成功列入飯堂之一⭐🌟🥳🥳