2023-01-16 57 瀏覽
最近留意到中環擺花街有間任食生蠔放題既居酒屋🏮,即刻約埋朋友一齊去試❤️因為餐廳座位唔多,只有十幾個,所以想食既朋友最好先訂位~💝收費🔹1小時放題:$398(包括:牡蠣刺身、燒牡蠣、燒帆立貝)🔹1.5小時放題:$498 (包括:牡蠣刺身、燒牡蠣、燒帆立貝、牡蠣五島手延湯鳥冬、牡蠣秘製撈五島手延鳥冬、喜多嬉牡蠣茶漬飯及多款指定特色串燒)一場黎到,我同朋友就梗係揀1.5小時放題啦~💝放題前菜(八寸-喜多嬉九品)▪️日本直送象拔邦刺身▫️二色燒活白鰻▪️手工月見燒鳥丸▫️嘉多嬉牡蠣刺身▪️日式漬物▫️喜多嬉牡蠣茶漬▪️天婦羅秋葵▫️天婦羅紫蘇葉呑拿魚蓉▪️時令沙律個人比較推薦二色燒活白鰻同手工月見燒鳥丸。前者無骨,肉質爽脆;後者口感結實有咬口~💝放題食物▪️牡蠣刺身:牡蠣都幾新鮮,全部都好肥美~▫️燒牡蠣同帆立貝:燒完之後都唔會乾,配搭蒜蓉一齊食,更加突出牡蠣同帆立貝鮮味。▪️牡蠣五島手延湯鳥冬:湯底非常之重蠔味,鳥冬偏扁身,但非常掛湯,好好食🤤▫️串燒:串燒試左燒鳥七里香串、燒鳥大腿肉串、燒豬頸肉串、燒墨魚仔串、燒羊肉串、燒蕃薯仔串。全部味道都唔錯,調味唔好太鹹~個人比較推薦推薦燒墨魚仔串同燒鳥大腿肉串,墨魚仔食落好
因為餐廳座位唔多,只有十幾個,所以想食既朋友最好先訂位~

💝收費
🔹1小時放題:$398(包括:牡蠣刺身、燒牡蠣、燒帆立貝)

一場黎到,我同朋友就梗係揀1.5小時放題啦~

💝放題前菜(八寸-喜多嬉九品)
▪️日本直送象拔邦刺身
▪️天婦羅秋葵
▫️天婦羅紫蘇葉呑拿魚蓉
▪️時令沙律

💝放題食物
▪️牡蠣刺身:牡蠣都幾新鮮,全部都好肥美~

全部味道都唔錯,調味唔好太鹹~
個人比較推薦推薦燒墨魚仔串同燒鳥大腿肉串,墨魚仔食落好冧,好易咬開;鳥大腿肉外脆內軟,有肉汁。

💝放題飲品
除咗汽水之外,仲有冷泡茶系列,包括:四季春青茶、梨山烏龍茶、白桃烏龍茶、茉莉薰花茶。我就揀左白桃烏龍茶,飲落都幾有白桃味~

㊙️另收加一服務費
午餐