📍牛大人台灣火鍋吃到飽 🔎旺角彌敦道628號瓊華中心8樓-----有一段時間冇食打邊爐,心癮起就捉咗屋企人同我一齊去洽一洽。以為夏天應該冇咁多人,點知竟然都係要等位。呢間分店第一次嚟,裝修幾新淨光猛場地四四方方用餐環境舒適。心血來潮上嚟食點知撞正佢哋同DREYER'S合作緊,可以任食平時7-11 拾幾廿蚊條嘅D-COLLECTION系列甜筒同雪條,仲要有我最中意嘅開心果味❤️。(呢個推廣做到8月31)湯底選擇都幾多,左揀右揀最後揀咗三椒酸菜鮮魚鍋湯底,上枱非常有儀式感,竟然係湯同魚分開上,魚有有炸過所以冇咁容易散開。食完覺得唔夠喉嘅話可以用QR code自己加點台灣鱸魚片加落去,雖然冇炸過容易散開。但係味道非常鮮甜。澳洲M5和牛片片都係雪花均勻嘅狀態,肉脂味濃郁,和牛高質,但其他肉類如西班牙豬梅肉片、紐西蘭羊卷肉及花雕酒雞件其實也很不錯。豬梅肉豬味濃郁,羊卷肉香而不膻,花雕雞則非常入味嫩滑。其他推介食物:鵝脆腸質感如其名,非常爽口脆身;逢甲Q爽雞腳筋則甚富咬口,滷汁恰到好處,不會太鹹,搭配啤酒好夾。;鮮甜海蝦好扎實,食得出食材新鮮;脆肉鯇魚腩魚脂豐腴,次次都係我嘅encore之選;真豬小
📍牛大人台灣火鍋吃到飽
🔎旺角彌敦道628號瓊華中心8樓
-----

其他推介食物:鵝脆腸質感如其名,非常爽口脆身;逢甲Q爽雞腳筋則甚富咬口,滷汁恰到好處,不會太鹹,搭配啤酒好夾。;鮮甜海蝦好扎實,食得出食材新鮮;脆肉鯇魚腩魚脂豐腴,次次都係我嘅encore之選;真豬小香腸就坊間嘅台灣腸一樣味,香香甜甜,甚富脂香,出面食都幾貴,呢度可以任食;水蓮係香港少見嘅蔬菜,種植條件苛刻,屬於比較矜貴嘅蔬菜,爽脆清香,不錯;芝麻麻吉燒其實即係芝麻湯圓,煮完之後甜甜鹹鹹,好得意。