2018-09-07
最近下雨下個不停,濕氣重令人感覺總是好累😔呢個時候最好食反d辣野袪濕🌶坐低之後,侍應姐姐介紹反任食雞煲可以揀三重芝士雞煲or麻辣雞煲(四種辣度供選擇),我就揀左後者,畢竟我係為食辣而來至於價錢分左3個($178 $198 $268),主要係任食牛既級數隨所揀價錢供應,愈貴梗係俾愈靚既牛啦,我就揀左$268,可以特別任食雪花安格斯牛+美國桶蠔。至於飲品就有個涷櫃供應汽水/竹庶茅根之類,自己出去拎。雞煲好快就上桌煲滾,侍應姐姐會幫手計時⌛️食得就會同我講。一開蓋勁香,滿滿都係雞,雞肉嫩滑入味。食到甘上下就加湯,廚房出餸十分有效率,唔使一陣張枱就擺滿食物。也許因爲係自家製,鮮蝦水餃同鮮蝦雲吞🥟都幾好食有驚喜,而且仲有我超愛吃的台灣那種蒜蓉腸黑椒腸,其他丸類係正常味道。雪花安格斯牛油脂分佈均勻,入口柔軟;脆鯇片啱哂怕啃到魚骨既人右邊兩塊係西班牙黑豚肉,其餘都係蒙古羊肉卷和午餐肉,這家提供既肉質素都不錯👍🏻食落都係軟嫩嫩~鵝腸特別好食,Q彈Q彈的,水魷牛柏葉海蝦都ok。美國桶蠔真係好抵食熟左之後仍然係大大隻,唔會縮水,蠔味濃勁滿足。估唔到會有蜂巢豆腐揀,食物種類算係幾多樣化。食到後尾已經好飽,但都
鵝腸特別好食,Q彈Q彈的,水魷牛柏葉海蝦都ok。
估唔到會有蜂巢豆腐揀,食物種類算係幾多樣化。食到後尾已經好飽,但都係想試埋自家製響鈴,因為見到好多枱都一大盤甘order,蠻值得一吃。