最近朋友介紹中環有一間生蠔🦪放題,話食過品質好又多款式,所以我哋今日就專登去中環,試吓呢一間優質嘅生蠔🦪放題🥰🫰🏻我哋點左特選生蠔🦪放題,仲可以任食2小時😋🌟喜多嬉時令懷石八品首先出場嘅係擺盤精緻又高顏值既前菜~喜多嬉時令懷石八品,店員非常貼心及周到,每次都會講解菜名同食用的次序,八品包括:✨梅子漬車厘茄品✨醋漬青瓜伴蟹肉參✨時令刺身✨燒白鰻✨大根煮手打雞肉串✨明太子芝士薯蓉✨吞拿魚蓉伴牛油果醬✨龍蝦羊羹🌟喜多嬉生蠔🦪6款味道:原味、雞尾酒漬、昆布漬柚子啫喱、蔥花、辣椒蘿蔔蓉每一隻生蠔都好大隻肥美,喜多嬉的生蠔採用崗山縣北木島出產的生蠔,所以隻隻都口感爽滑、味道鮮甜🌟 喜多嬉焗蠔🦪6款味道:芝士、蒜味、辣蒜、冬蔭公、清酒煮、麻辣即叫即焗,將新鮮蠔焗至6成熟,別有一番風味,同樣都係有6款味道,芝士同蒜味,味道比較香濃,清酒比較清新,麻辣同冬蔭公岩晒無辣不歡的人👍🌟串燒、炸物、料理🥘串燒推薦雞腎、雞肉、羊肉、翠肉瓜、雞翼等等,即叫即燒,每一串都燒得岩岩好,香口又惹味!炸物推薦炸雞翼、炸雞皮餃子🥟!料理推薦牛肉他他!仲有其他款式眾多,不能盡錄😆🌟牡蠣茶漬飯/牡蠣手延烏冬🍚套餐仲有一個主食,我

🌟喜多嬉時令懷石八品
✨吞拿魚蓉伴牛油果醬
✨龍蝦羊羹

🌟喜多嬉生蠔🦪
6款味道:原味、雞尾酒漬、昆布漬
柚子啫喱、蔥花、辣椒蘿蔔蓉

🌟 喜多嬉焗蠔🦪
6款味道:芝士、蒜味、辣蒜、
冬蔭公、清酒煮、麻辣

🌟串燒、炸物、料理🥘
仲有其他款式眾多,不能盡錄😆

🌟牡蠣茶漬飯/牡蠣手延烏冬🍚
套餐仲有一個主食,我選左茶漬飯,湯底香濃又鮮甜,仲有好多肥美的蠔仔🦪

🌟飲品🥤
呢度的飲品都係任飲,個人推薦檸檬梳打

🌟甜品🍰
食完咁豐富的一餐,再食返過軟心芝士蛋糕做結尾,非常滿足😊

2024-05-12