2017-02-20
凍冰冰打個邊爐就最正!!唔想係屋企打, 最好就出去搵間任食既邊爐放題啦~~朋友就推介我去【牛気】呢間係放題形式既日式涮涮鍋黎"*90分鐘任食放題其實已經好足夠!!!呢間牛気地方都算大, 而且係正 TheOne 入面, 食完仲可以行下街添~~佢地有 5款放題餐可以揀~~我就揀左極上美國牛小排+海鮮放題, 每位HK$308"*價錢唔太貴, 而且套餐既野食係可以 REFILL 架!!湯底有分 6款涮涮鍋湯底同埋 2款壽喜燒湯底可選擇~~我地就揀左博多豬骨湯"*套餐有極上美國牛小排, 牛肩肉, 特級豚腩肉, 巴西雞腿肉~海鮮方面有大海蝦, 紐西蘭青口, 魷魚, 加拿大翡翠螺"*全部都好新鮮, 牛肉既色澤好靚添!!仲有厚切既挪威三文魚, 都好新鮮丫~~打邊爐同時有刺身食, 好正呢!!!另外出面仲有自助吧台, 有好多不同類型既食物"*而打邊爐既醬料都可以出去自行調配;佢地醬料款式都幾好下~~另外仲有小食, 壽司, 素翅, 熱食;可以填一填下個肚仔先!!!飲品亦係任飲的, 可以自己出去拎~~有各款罐裝及紙包飲品可選擇!!!另外仲即沖既咖啡或茶架, 款式都好多添"*除此之外, 仲有好多蔬菜及火鍋配料可
唔想係屋企打, 最好就出去搵間任食既邊爐放題啦~~
朋友就推介我去【牛気】
呢間係放題形式既日式涮涮鍋黎"* 90分鐘任食 放題其實已經好足夠!!!
呢間牛気地方都算大, 而且係正 TheOne 入面, 食完仲可以行下街添~~ 佢地有 5款 放題餐可以揀~~
我就揀左極上美國牛小排+海鮮放題, 每位HK$308"*
價錢唔太貴, 而且套餐既野食係可以 REFILL 架!! 湯底有分 6款涮涮鍋湯底同埋 2款壽喜燒湯底可選擇~~
我地就揀左博多豬骨湯"* 套餐有極上美國牛小排, 牛肩肉, 特級豚腩肉, 巴西雞腿肉~
海鮮方面有大海蝦, 紐西蘭青口, 魷魚, 加拿大翡翠螺"*
全部都好新鮮, 牛肉既色澤好靚添!! 仲有厚切既挪威三文魚, 都好新鮮丫~~
打邊爐同時有刺身食, 好正呢!!! 另外出面仲有自助吧台, 有好多不同類型既食物"*
而打邊爐既醬料都可以出去自行調配;
佢地醬料款式都幾好下~~ 另外仲有小食, 壽司, 素翅, 熱食;
可以填一填下個肚仔先!!! 飲品亦係任飲的, 可以自己出去拎~~
有各款罐裝及紙包飲品可選擇!!!
另外仲即沖既咖啡或茶架, 款式都好多添"* 除此之外, 仲有好多蔬菜及 火鍋配料可以出去拎~~
記得食得哂先好拎丫, 唔好浪費食物呢!!!
最喜歡佢地蔬菜既種類真係好多, 最岩女生們啦"* 返埋位打邊爐嚕~~~
個湯底好快就滾, 牛魔王就梗係食牛先啦!!!
佢既肥牛既質素不錯, 牛味挺濃, 由於朋友唔食牛既關係, 一個人獨食, 好正呢"* 最後梗係 甜品時間~~
佢地都幾多款式下, 每款都係細細碟, 可以試齊咁多款WOR~~
另外仲可以自己整棉花糖同埋抹茶或原味乳酪添"* 個人就梗係食抹茶乳酪啦~~~
棉花糖都幾特別, 岩哂小朋友們食啦!!!
食完甜品就令成餐有個完美既句號, 唔駛出去搵甜品食嚕~~
每人都係 $330 左右, 其實都幾抵食下"*