2022-09-15 1318 瀏覽
今晚趁住女友去了睇話劇, 我約了大胃王細佬去食燒肉放題.   細佬識飲識食, 他帶我去旺角 神燈燒. 任飲任食,   燒肉放題分別有 5 個不同 level  豐儉由人.   分不同價位及時段. 細佬選擇  Level  4 -   頂級肉類用木盆送上 , 每人一份.有澳洲M9 和牛肉眼, 澳洲和牛西冷,  非常新鮮,澳洲M7和牛牛肋肉,  看來吸引.西班牙黑毛猪五花肉.   好大件, 男仔食, 吾怕肥.食肉獸最岩, 因為可自由手機加點, 美国 肉眼,  西冷,  牛小排.西班牙黑毛猪五花肉.  燒得香噴噴, 啖啖肉.開始食燒肉,    即叫啤酒 Asahi &  Kronenbourg 1664 ,  每人準備飲兩罐.  細佬好食得.  又去自取雞翼和腸仔. 再取調味料.   炸蒜片.芝麻八爪魚, 泰式無骨鳳爪, 中華沙律,  蔬菜任食任取. 升級水產也送上檯,  生蠔, 青口,  有芝士及蒜蓉口味.  還有多春魚.蒜蓉開邊虎蝦, 芝士扒虎蝦.   薄燒鰻魚,  厚切醬汁帆立貝, 黑松露燒帆立貝,  升級水產勁啊.  吃得鮮. 細佬做燒,  我又去取壽司, 分工合作, 無停手.升級刺
有澳洲M9 和牛肉眼, 澳洲和牛西冷,  非常新鮮,
澳洲M7和牛牛肋肉,  看來吸引.
西班牙黑毛猪五花肉.   好大件, 男仔食, 吾怕肥.
西班牙黑毛猪五花肉.  燒得香噴噴, 啖啖肉.
 細佬好食得.  又去自取雞翼和腸仔.
再取調味料.   炸蒜片.
芝麻八爪魚, 泰式無骨鳳爪, 中華沙律,  蔬菜任食任取.
 細佬做燒,  我又去取壽司, 分工合作, 無停手.
升級刺身又送到, 花之戀,  油甘魚, 超好食.
薄燒鰻魚,   肉質靚, 味道好.

燉湯好好味,  花膠燉雞湯.  我們愛啤酒, 也不會錯過好味燉湯.
甜品好正呀,    越南千層糕, 迷你奶油泡.

最後食水果, 西瓜, 菠蘿, 消濟

選材非常好,  燒肉, 水產, 炸物,  卷物,  好有水準的放題,  食得開心又回味 !!
  • 澳洲M9 和牛肉眼
  • 澳洲和牛西冷