2020-06-29 61 瀏覽
媽媽之前經常提及荃薈商場開左間懷舊嘅冰室睇落好似幾唔錯,佢表示想搵日去試下. 琴日咁岩要過吉之島買啲嘢咁就順便同阿媽一齊去試吓呢間裝修懷舊既樓下冰室!入到餐廳,見到餐廳嘅裝修風格都幾特別而且比起一般嘅茶餐廳或冰室來講佢地既地方算大坐都算舒服!呢間冰室都算幾多嘢食佢地嘅主打食物應該係蕃茄濃湯粉麵同埋瑞士汁雞翼雞髀,所以我都專登叫咗來試吓😊特色蕃茄牛肉濃湯米線🍜配瑞士汁雞髀🍴牛肉蕃茄湯米線🍜都幾大碗,個蕃茄湯好濃郁,湯入面有啲蕃茄溶,仲有個炒滑蛋on top都幾豐富!佢地既招牌菜瑞士汁雞髀都沒有令人失望👍🏻 滷既時間都好足夠,雞髀好入味,個瑞士汁好濃帶點甜,唔錯 👍🏻胡椒豬肚雞湯飯🥄嘩!勁大碗呀!湯飯既雞件嫩滑,豬肚爽口👍🏻 入邊仲有枝竹同娃娃菜,非常足料,個湯底亦都鮮甜👍🏻 真係大件夾抵食!炸韭菜餃子 🥟🥢呢個炸餃子有點小驚喜!!好大碟隻隻都好多餡熱辣辣漲卜卜 😍 媽媽超愛話好有韭菜香,餃子皮也炸得剛剛好,點沙律醬食好夾,佢食唔停口!凍阿華田脆脆唔算好甜, 味道唔錯!上邊仲有啲脆脆,幾有口感!

入到餐廳,見到餐廳嘅裝修風格都幾特別

而且比起一般嘅茶餐廳或冰室來講佢地既地方算大坐都算舒服!

呢間冰室都算幾多嘢食

特色蕃茄牛肉濃湯米線🍜配瑞士汁雞髀🍴

胡椒豬肚雞湯飯🥄

炸韭菜餃子 🥟🥢

凍阿華田脆脆

唔算好甜, 味道唔錯!上邊仲有啲脆脆,幾有口感!

• 招牌瑞士雞髀