2019-05-25
今日係星期五,梗係要約朋友放工後聚吓、吹吓水啦😆選咗銅鑼灣集合因方便大家👍🏻朋友話有一間酒樓唔錯,我哋就跟住佢行啦🤤上到去環境寬敞,屬於傳統中式酒樓、有分小菜晚飯及打邊爐。6:30到,唔使等位, 可以直入👏🏻👏🏻🔸椒鹽豆腐$58香口酥脆、送酒一流🔸菠蘿咕嚕肉$78我的最愛❤️仲有生炒骨選擇,但鍾意啖啖肉多d,其實好少酒樓同類鎹會做兩款🤣甜酸味恰到好處,肉好juicy 😋🔸荷塘小炒皇$88用上蓮藕、西芹、雲耳、蝦仁、鮮尤及腰果的小炒有新意,不錯🔸蒸海班仔$138一般size,肉質嫩滑🤤🔸哈爾濱啤酒3枝$54碟頭份量又足,味道又唔錯,飲下啤酒傾吓計可以消磨一個晚上,真係無介紹錯。 食食吓突然好多人來到,原來呢到打邊爐仲抵, 下次有機會再試打邊爐。平均消費約一百多元左右,以位處銅鑼灣來講,價錢真係算係經濟實惠 , 真係值得推介畀朋友.😘
朋友話有一間酒樓唔錯,我哋就跟住佢行啦🤤
🔸椒鹽豆腐$58
香口酥脆、送酒一流
🔸菠蘿咕嚕肉$78
🔸荷塘小炒皇$88
用上蓮藕、西芹、雲耳、蝦仁、鮮尤及腰果的小炒有新意,不錯
🔸蒸海班仔$138
一般size,肉質嫩滑🤤
🔸哈爾濱啤酒3枝$54