餐廳: Pampas
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
PAMPAS 屹立於SOHO for 20+years.不嬲賣點都係野食大件好食情調好,適合情侶💑 裝潢唔浮誇,古典主義,夠浪漫💕牆上既裝飾令餐廳更具風格坐低之後店員會點一個小蠟燭,令用餐更有情調,個人都會relax好多,大約可以維持半個鐘左右,記得熄左之後叫店員點番設有沙律吧,可選一道自選沙律做前菜沙律好大碗,覺得唔係二人份而係三人份,食主菜前食一食疏菜幫助消化之如又可以用黎送下酒傾陣計先前菜點左兩種味道既芝士,巴馬臣芝士同埋阿根廷山羊芝士。配上兩種味道既火腿,伊比利亞火腿同布宜諾斯艾利斯入口既火腿,用黎送法包一流,份量非常多,如果食唔晒就留肚食主菜,特別一提芝士送白酒真係好正如果細心d可以留意到碟上有少量牛油果醬,可以送火腿,食完覺得膩口就食檻欖同車厘茄中和番主菜係250 g 既sirloin. $268牛扒外脆內軟,表皮有炭燒味,咬落去肉汁同牛肉溶為一体,口感非常好,建議切一塊牛扒再點上店特制既醬汁,食完牛扒之後再食配菜,甘就唔怕牛扒變冷,配菜用薯仔切片再加醬汁煮,口感有點似意大利麵,好似食緊分子料理甘!介紹一下呢個醬汁,第一種是店秘制醬汁,用黑椒紅椒黃椒+阿根庭檻欖油混合而成。
PAMPAS 屹立於SOHO for 20+years.
不嬲賣點都係野食大件好食

情調好,適合情侶💑 裝潢唔浮誇,古典主義,夠浪漫💕

牆上既裝飾令餐廳更具風格

設有沙律吧,可選一道自選沙律做前菜

沙律好大碗,覺得唔係二人份而係三人份,
食主菜前食一食疏菜幫助消化之如又可以用黎送下酒傾陣計先

主菜係250 g 既sirloin. $268

介紹一下呢個醬汁,
第一種是店秘制醬汁,用黑椒紅椒黃椒+阿根庭檻欖油混合而成。味道係酸帶點咸,非常開胃,第二係茄汁,第三係千島醬,估唔到一個set都可以用上三種醬汁

去骨烤雞配creamy spring onion +薯片$228
比較牛扒無甘heavy , 呢個醬汁比店秘制醬汁仲要好食!所以極力推薦,建議一啖雞扒一啖薯片甘食, 中和番個醬汁,中意食薯片既朋友一定要試,因為薯片不同市面上的薯片帶有調味制,食落去可以嘗到薯仔真正既味道,比一般薯片厚,只能話整道菜都好有心思,值得一讚

建議在雞扒上面加上少少秘制醬汁

紅酒白酒亦都係上等貨色

總結,會回頭!原因:野食好大份,叫1 道前菜已好夠兩個人分 。比市價平,扒無筋夠嫩。環境方面情調夠。服務方面,店員好好客,如果唔明可以問店員,佢地會慢慢介紹,非常Nice!
2019-06-07
  • Sirloin  steak  $268