2023-02-04
最近先講緊想去清邁 估唔到今日係尖沙咀就見到小清邁😆 咁有緣份 冇理由唔買返屋企食😉最classic 既🇹🇭菜式點少得生菜包($78)生菜🥬好新鮮鮮甜又脆口 配🌶️🌶️肉碎冇得輸 肉碎偏辣 酸度岩岩好唔會太搶 不過肉碎會唔會俾得太大方🫣高身既外賣膠盒裝到8成滿 淨係食肉碎都飽😙😗😚另外一款classic 又點少得蝦餅🍤($88)職員好細心係膠盒蓋開左個窿仔以免蝦餅焗林哂🫶🏻 返到屋企蝦餅仲係脆口☺️ 而且好彈牙 仲見到少量蝦肉粒🤭 套餐咁抵冇理由唔叫😝炒金邊粉($58+$10就有龍眼水)金邊粉炒到好乾身 裡面既豆乾好濃豆味 泰國豆芽好爽脆 再撈埋啲果仁碎 色香味俱全🫶🏻🫶🏻🫶🏻最後係玻璃櫃見到泰式鳳爪(細)($35)都幾靚就叫埋😬 酸酸微微又甜甜地 十分開胃😋😋😋雖然係細份 但都有🔟➕隻鳳爪 份量都唔細最後👫🏻捧住個肚🤰🏻🤰🏻食唔哂🤣係我地高估左自己食量定低估左餐廳俾既份量