2023-01-13
今日差唔多9點先係公司走,肚餓到一個點,所以打算求其搵間餐廳入去食。之前疫情期間d餐廳都好早收舖。宜家放寬哂,總算係夜晚多番d食肆可以揀。行去巴士站既途中經過呢間車仔麵店,覺得平靚正就入去啦。自選三餸加一配料 ($42+$2)麵底我揀左河粉,配料就有魚片頭+特制酸辣菜+ 牛根。成碗麵好大碗,一睇就知食唔哂😅 先講個魚片頭,一共有2塊,三角型的魚片頭超厚身,肉質有彈性同結實,所以咬落好彈牙&好香魚味。而特制酸辣菜係由酸菜+荳牙+辣椒制成。不過酸菜本身唔算辣,辣味主要由辣椒而來,唔食得辣既朋友要慎選。而牛根係要另加$2,但因為我中意食,無辦法😂 店家都放得幾多牛根,軟淋淋既牛根充滿膠原蛋白☺️ 雖然我食唔哂d河粉,但多多的牛根都食得落🤓✌🏻凍豆漿 ($9)個豆漿無得揀甜度,因為一早已經入哂膠杯,放係雪櫃入面。如果可以揀少甜就更好。至於味道就正正常常,無乜特別。
自選三餸加一配料 ($42+$2)
凍豆漿 ($9)