2023-02-02
-//位於銅鑼灣·新派大隻佬茶餐廳💪🏻都幾闊落暫時只有銅鑼灣店,不過餐廳選擇都幾多款主打自選歐陸飯餐、焗飯、咖喱飯、漢堡包📍日式咖喱芝士漢堡扒蛋包飯 $68個人都幾鍾意食日式咖喱,特別係鹹中帶甜估唔到咁重手落咁多咖喱汁😳撈飯就發達喇漢堡扒煎到幾香,牛味香濃,又唔會好油膩配菜就有埋紅蘿蔔、薯仔同埋滑捋捋嘅蛋🍳📍芝士肉醬牛扒焗意粉 $72肉醬意粉都係勁多汁🍝 面頭就係半溶化芝士呢間餐廳全部份量都幾多,最後係食唔哂🤣而塊牛扒就匿埋咗喺底部,唔記得咗影相😩不過整體幾好食,最主要都係汁夠酸 夠開胃📍脆爆芝士炸雞髀配薯條 $45係Menu見到呢個芝士雞髀🍗已覺得好吸引誓要order,絕對冇失望啊🤩火候又夠哂猛雞髀炸到好香口😋大大塊雞皮,外層脆卜卜平時都係配茄汁食🥫原來配芝士醬都幾夾喎📍瑞士雞脾配沙律 $44另一個選手就係瑞士雞脾🍗同樣都係啖啖肉個滷水汁都好入味😋相信都浸左一段時間了內裏肉質又腍又滑,而且就冇炸雞髀咁熱氣📍黑白西多士(朱古力及煉奶)$40賣相都幾吸引,油炸至金黃香脆嘅西多士💛其實黑白嘅意思就係朱古力+煉奶醬啊🖤🤍雖然每食一啖都覺得好甜好肥🤣都幾誘惑人📍凍朱古力棉花糖(+$9)📍凍奶茶
//位於銅鑼灣·新派大隻佬茶餐廳💪🏻都幾闊落
暫時只有銅鑼灣店,不過餐廳選擇都幾多款
主打自選歐陸飯餐、焗飯、咖喱飯、漢堡包
📍日式咖喱芝士漢堡扒蛋包飯 $68
個人都幾鍾意食日式咖喱,特別係鹹中帶甜
估唔到咁重手落咁多咖喱汁😳撈飯就發達喇
漢堡扒煎到幾香,牛味香濃,又唔會好油膩
配菜就有埋紅蘿蔔、薯仔同埋滑捋捋嘅蛋🍳 📍芝士肉醬牛扒焗意粉 $72
肉醬意粉都係勁多汁🍝 面頭就係半溶化芝士
呢間餐廳全部份量都幾多,最後係食唔哂🤣
而塊牛扒就匿埋咗喺底部,唔記得咗影相😩
不過整體幾好食,最主要都係汁夠酸 夠開胃 📍脆爆芝士 炸雞髀配薯條 $45
係Menu見到呢個芝士雞髀🍗已覺得好吸引
誓要order,絕對冇失望啊🤩火候又夠哂猛
雞髀炸到好香口😋大大塊雞皮,外層脆卜卜
平時都係配茄汁食🥫原來配芝士醬都幾夾喎 📍瑞士雞脾配沙律 $44
另一個選手就係瑞士雞脾🍗同樣都係啖啖肉
個滷水汁都好入味😋相信都浸左一段時間了
內裏肉質又腍又滑,而且就冇炸雞髀咁熱氣
📍黑白西多士(朱古力及煉奶)$40
賣相都幾吸引,油炸至金黃香脆嘅西多士💛
其實黑白嘅意思就係朱古力+煉奶醬啊🖤🤍
雖然每食一啖都覺得好甜好肥🤣都幾誘惑人 📍凍朱古力棉花糖(+$9)
📍凍奶茶(+$3)
餐牌