2018-08-10 106 瀏覽
呢間鋪喺牛頭角其實都開咗一段日子,但礙於唔多就腳,同門面唔多起眼關係一路都未曾試食過。今日突然醒起,就特登去安基苑試下。一入到嚟,鋪頭嘅妹妹仔職員好有禮貌咁同我講,窗口位冷氣較大,提我駛唔駛坐裡面。不過今日太熱啦,我就堅持坐咗窗口位。之後我order咗個「越式無骨雞河粉」$63,加多個小食「越式酸辣鳳爪」$22,同埋一杯青檸梳打$14(六折)。個酸辣鳳爪首先嚟到,排得好靚好精緻,又惹味!之後到個河粉啦,真係世界級!!!啲雞嘅粉量好多 ,同埋隻雞都好新鮮好黃下,成碗粉都係黃油好正。原諒我冇咩影到入面有幾多雞,因為影完相已經好快就去咗食。隻雞都好新鮮,有食開家禽嘅朋友應該明咩叫「食雞有雞味」!至於河粉方面,好煙韌好林,都食得出尚算新鮮(因為雪過嘅河粉會好脆同好易斷)不過呢間鋪人流較少,對於我地呢啲做客嘅當然方便,不過亦擔心佢因為咁而經營困難唔做。所以我好日都唔上嚟打食評,今次真係唔介紹唔得!
呢間鋪喺牛頭角其實都開咗一段日子,
但礙於唔多就腳,同門面唔多起眼關係
一路都未曾試食過。

今日突然醒起,就特登去安基苑試下。
不過今日太熱啦,我就堅持坐咗窗口位。

個酸辣鳳爪首先嚟到,排得好靚好精緻,又惹味!

之後到個河粉啦,真係世界級!!!
原諒我冇咩影到入面有幾多雞,因為影完相已經好快就去咗食。
隻雞都好新鮮,有食開家禽嘅朋友應該明咩叫「食雞有雞味」!

所以我好日都唔上嚟打食評,今次真係唔介紹唔得!
越式無骨鳳爪
越式無骨雞河粉