2024-06-27
仿如身處台灣一樣既台式火鍋餐廳 - 山見如果要數到好似快閃台灣一次既餐廳,山見一定係首選!呢日CK同姐妹聽聞山見台式火鍋位於葵芳新都會廣場開左新店,但唔好彩好多人去朝聖,預約唔到,唯有近近地去我地屋企附近果間過下癮先。餐廳車廂概念裝潢風格,有火車頭打卡位之外,仲設戶外休憩區的打卡位,都係老台灣既風貌,近門口有2個郵筒,之前係餐廳做推廣活動時俾客人入番入座時派發既明信片用既,而家應該係已經變成打卡用途,我唸新店先仲有寫明信片俾自己去附帶下次用餐優惠!咁我地今次叫左個晚市成人LV1一人鍋,我果個湯底係要+$18既鮮鳳梨本菌蕃茄湯,妹妹果個湯底係+$25既養生藥膳雞湯。蕃茄湯底酸甜適中而養生藥膳雞湯好滋潤。呢度叫野係用二維碼落單既,我地個Lv1精品$228 可以叫30款食品,另有阿公花雕醉雞、台南烏雞玉卷、福隆海參等地道台式火鍋配料。台灣美食當然唔可以無夜市小食,熟食區有好多小食,包括滷水小吃、多汁香脆的惡魔雞排、酥香肉嫩的夜市鹽酥雞、金黃香口的柯仔煎等,多不勝數。甜品都叫左幾款都唔錯,芋圓有咬口,唔會太甜,細細兜都好滿足山見台式火鍋地址 : 屯門市廣場一期3229號舖訂座電話 : 2331
山見台式火鍋
地址 : 屯門市廣場一期3229號舖