2016-03-21 829 瀏覽
天水圍無幾多野食揀,新開左呢間泰國菜,見佢裝修幾好都抱左啲期望。琴日第一次去,同屋企人慶祝生日。野食整體都好普通,價錢唔算貴,不過咁既食物質素就唔抵,無下次,無食過既人都可以唔洗試,貪近都寧願去元朗屯門果啲。逐樣講下啲野食先:柚子沙律成餐算較好,但啲蝦都係無味,ok啦,啲柚子甜囉炒通菜少少辣,普普通通,唔惹味菠蘿炒飯無乜味,普通茶餐廳質素,純粹放左上個菠蘿度咖哩蟹無咖哩味,得椰奶味,蟹肉又好散,食蟹鉗都食到好似拆肉咁一絲絲薄餅份量好少,仲好似百佳買番黎雪藏果啲咁,厚厚一塊份咁,唔似其他泰國菜餐廳即場手造咁鬆化泰式小食拼盤個蝦餅味道唔錯,勁彈牙。有個葉包住既雞肉,我個人覺得全餐最好食,好juicy又入味。串燒,好硬,硬到連咩肉都唔肯定其他雞翼,魚餅同春卷普通。蒜蓉包呢個好食,最好係佢又夠熱又脆,仲有好濃蒜蓉味芒果糯米飯幾好食,不過芒果唔夠甜,可能唔當造~椰汁西米糕十分普通,食半舊試下就夠整體所以餸都好普通,最大問題係唔夠熱,黎到枱面已經凍晒,泰國菜應該好惹味,但佢一啲都無,真係非常普通。食完我全家都話自己煮好過,咁你明啦。服務一般啦,個個都唔係好熟手矇下矇下咁。環境幾靚,不過野食差靚都無

逐樣講下啲野食先:

柚子沙律

成餐算較好,但啲蝦都係無味,ok啦,啲柚子甜囉

炒通菜

少少辣,普普通通,唔惹味

菠蘿炒飯

無乜味,普通茶餐廳質素,純粹放左上個菠蘿度

咖哩蟹

薄餅

泰式小食拼盤

個蝦餅味道唔錯,勁彈牙。

串燒,好硬,硬到連咩肉都唔肯定

其他雞翼,魚餅同春卷普通。

蒜蓉包

呢個好食,最好係佢又夠熱又脆,仲有好濃蒜蓉味

芒果糯米飯

幾好食,不過芒果唔夠甜,可能唔當造~

椰汁西米糕

十分普通,食半舊試下就夠

服務一般啦,個個都唔係好熟手矇下矇下咁。環境幾靚,不過野食差靚都無用啦。唔會再去咖啦,就算全天水圍得佢一間專做泰國菜都係咁話