2020-07-19 897 瀏覽
今日同媽咪去食下午茶,經過依度新開嘅,入去試試。媽咪鍾意飲茶,所以過嚟睇吓點樣。座位都算闊落,唔知係疫情關係,定本身都算闊,坐落去冇咩壓迫感。餐牌選擇雖然唔太多,但總算包羅萬有,飲茶基本嘅點心都有齊。餐牌選擇雖然唔太多,但總算包羅萬有,飲茶基本嘅點心都有晒。媽咪叫咗個蜆芥靚魚球,蟲草花雞燉湯。我叫咗個章魚肉餅飯,薑蔥牛柏葉,同菜心。靚魚球有三粒,三粒都大大粒,味道都唔差。燉湯都夠兩個人分,個人覺得味道可以再濃啲。章魚肉餅飯分量十足,一籠籠既蒸飯,章魚碎加喺肉餅上面。薑蔥牛柏葉好夠料,有八至九片。菜心正正常常。最後我仲叫咗個芒果布甸,個人覺得OK啊,因為布甸裏面有粒粒嘅芒果。總結:呢餐飯算係唔錯,大家有興趣,不妨一試。

總結:呢餐飯算係唔錯,大家有興趣,不妨一試。
下午茶