2016-09-19 527 瀏覽
偶爾週末下午,嘆返個下午茶。去到太和一落車,行入商場已經見到呢間cafe,落地大玻璃比你好舒服的感覺。點左一個英式下午茶,138元包兩杯飲品,兩個人食算幾抵食。最高果層:有冬甩、馬卡龍同生果。冬甩質素唔錯,尤其我唔好朱古力,但咬落好似brownie 質地,好讚!馬卡龍比一般出面食到的冇咁甜,但都仲好甜😞生果勁酸。呢層得返冬甩可取。中間果層:有鬆餅同蛋糕仔。鬆餅唔夠熱,唔係會再好味d,夾埋雪糕一齊食,口感唔錯。蛋糕仔有伯爵同檸檬味,都幾鬆軟,但嫌唔熱。最底果層:煙三文魚沙律同公司三文治,最正的一層。整體黎講,都值得一試。小插曲:係咁正的環境下,又唔多人,其實好舒服。食緊中途有對父子係隔離買麵包,過左黎cafe食,但比人趕走。雖然寫明隔離麵包唔可以坐係cafe食,但都係同一間店,而且冇人,隻眼開隻眼閉啦,何必令人咁狼狽咁走呢!

點左一個英式下午茶,138元包兩杯飲品,兩個人食算幾抵食。
最底果層:煙三文魚沙律同公司三文治,最正的一層。
整體黎講,都值得一試。