想觀塘市中心一帶搵食除咗一直以黎嘅apm或者亞太中心之外新重建的裕民坊都有好多選擇係裕民坊三樓有一大片室外休憩環境每邊都有不同的餐廳/cafe其中就有 裝修有空間感、時尚中參雜舊式懷舊香港風格的本地精品咖啡品牌—Urban Coffee Roaster呢間分禮店有兩款晚市套餐2人/4人可供選擇🍴2人餐 👉🏻包含各選兩樣的前菜或湯、小食、主食 和一份自選甜品🥗前菜選擇了沙津和是日餐餐湯 沙津以火箭菜和沙津醋dressing為主 餐湯係又甜又綿嘅南瓜湯🍗小食係柚子香蜜單骨雞翼和自家製明太子薯蓉球配綿羊芝士 薯蓉球有種食緊台式地瓜球嘅口感 但味道係明太子味和芝士嘅鹹香🍝伯爵茶慢燴安格斯牛面頰意粉 第一次見到用伯爵茶燴意粉 再加試辣椒和芫荽 辣辣地唔油膩 反而幾開胃🍝點了一款清淡啲嘅主菜 另一款就緊係要點creamy又濃味啲嘅卡邦尼煙豬腩意粉 半肥瘦的煙豬腩煎得香脆 夾雜係意粉入面特別滋味🍰甜品係一輪選擇困難中 揀咗芝麻綠茶批 我覺得佢應該係芝麻綠茶紅豆批 因為仲食到紅豆蓉和香甜嘅紅豆蛋糕層 食完甜品就夠飽足了🍹Flat white🍹Iced 75% Peru Chocolate 👉🏻對於熱愛
想觀塘市中心一帶搵食
除咗一直以黎嘅apm或者亞太中心之外
新重建的裕民坊都有好多選擇

係裕民坊三樓有一大片室外休憩環境
每邊都有不同的餐廳/cafe
其中就有 裝修有空間感、時尚中參雜舊式懷舊香港風格的
本地精品咖啡品牌—Urban Coffee Roaster
呢間分禮店有兩款晚市套餐2人/4人可供選擇

🍴2人餐
👉🏻包含各選兩樣的前菜或湯、小食、主食 和一份自選甜品

🍹Flat white
🍹Iced 75% Peru Chocolate
👉🏻對於熱愛朱古力但又唔好太甜嘅我 推薦呢到嘅Specialty chocolate 呢款75%朱古力除了香純可可味之外 仲飲到花香味 又唔會好甜