2014-03-10
原先今日因為來自星星的感染想去食韓國菜, 但 5:15 在尖沙咀三角公廁開始上去金巴利道路經李家, 喜來稀肉, RED CHICKEN 的門前分別已有 30-50 人排隊, 非常誇張!!! 我地當然唔會傻仔咁係度等啦 後來肥仔話想食扒, 咁就打算去佐敦牛屋試吓, 但到牛屋門前又左諗右諗, 再行前左幾步見到有間尼泊爾人開的 PIZZA 外賣店, 但原來旁邊有堂食的, 望吓佢個 MENU 都好吸引, 而且係玻璃窗見佢地整嘅 PIZZA 都好靚, 就決定在此一試.望入店內空間比較細, 只有 5 張小檯, 但已滿坐, 大概等了5-10 分鐘左右就有位了. 我們在等位時已鎖定叫咩食物, 但眼見隔離檯嘅燒豬仔骨好正, 但可惜我同肥仔2個人又食唔晒咁多野, 所以最後我都係叫返我地原定選好兩樣菜式:1. 卡拜尼意粉呢樣係肥仔嘅飛弗, 一嚟到肥仔已經攞起隻叉, 等我相機一食完就開動, 佢食完第一啖就向到擰擰頭冇表情咁......我就問佢: , 佢就豎起隻手指公話好正, 叫我快D試吓! 我一試感覺好 creamy 味道好香濃, 一定有下次! 2. 煙三文魚配芝士千島醬 PIZZA (Small 8")
1. 卡拜尼意粉
呢樣係肥仔嘅飛弗, 一嚟到肥仔已經攞起隻叉, 等我相機一食完就開動, 佢食完第一啖就向到擰擰頭冇表情咁......我就問佢: [做咩事呀? 唔好食架???], 佢就豎起隻手指公話好正, 叫我快D試吓! 我一試感覺好 creamy 味道好香濃, 一定有下次! 2. 煙三文魚配芝士千島醬 PIZZA (Small 8")
由於個 PIZZA 係即搓即製, 所以等候時間比較長少少, 由落單起計大概等左廿五分鐘左右, 係等緊嘅時間, 另一邊隔離枉叫左半隻燒雞來到, 好似好正, 佢地食緊果時, d香噴噴嘅肉味係咁飄過嚟, 搞到我有d衝動想叫返半隻嚟食, 但一諗起宜家要減肥唔食咁多就打消左念頭!!
講返我地個 PIZZA 先, 當個 PIZZA 來到時我地係睇唔到有三文魚, 因為已經比濃厚嘅芝士覆蓋晒, 我地都襯熱喇喇聲食, 一拉起 PIZZA 見到 D 芝士已經好吸引, 食落有啖啖芝士同三文魚, 內層仲有菠菜菠蘿...等等嘅配料, 味道配搭都唔錯, 只係覺得個皮邊不夠脆. 整睇呢間小店嘅美食都唔錯, 係我倆日後開飯嘅選擇, 希望下次再來可以試燒雞同意大利飯!