2017-08-02 1467 瀏覽
相約幾個舊同事出來午餐,閑談一下!想搵個環境幽雅、食物質素好、私隱度又高的餐廳。朋友便介紹左呢間位於尖東海旁的Spasso。來到餐廳,有一種好輕鬆自在嘅感覺,餐廳環境佈置好有歐陸風格,選了在落地玻璃窗旁的座位,既可以望着外面的風景,又可以嘆下透心涼嘅冷氣,實在夏日嘅賞心樂事!仲有天花板好有特色嘅幾台吊扇。 餐廳嘅午餐係用半自助形式進行,自助餐桌上擺放了餐湯、新鮮沙律、麵包及前菜等。當日嘅餐湯係番薯濃湯,甜甜地感覺幾特別!另外多款意大利麵包都好新鮮,最欣賞係佢嘅煙三文魚同多款沙律菜質素好高,特別係BB菠菜並唔係經常可以係自助餐桌上食到。佢嘅Parma ham配哈密瓜真係好味到冇朋友!三款芝士最欣賞係一款軟身芝士粒。主菜我哋揀咗一個Pizza、兩款意粉同魚柳!由於前菜太豐富,及我們掛著傾計,我哋淨係食咗個Pizza同少少意粉,味道都係一般水準!其餘兩碟未食過嘅主菜最終我哋都係打包外帶!好多餐廳做半自助餐都唔比外帶,但佢地完全沒有問題。後來先發覺原來仲有一個counter係放水果及甜品嘅!雖然好飽,我哋都食咗少少!之後侍應仲問我地食唔食雪糕,每人送上一杯份量好細嘅Baby size 雪糕!在
朋友便介紹左呢間位於尖東海旁的Spasso。
在飲完咖啡後,完美嘅一餐就完成啦!

2017-07-31