2018-05-10
早排因爲公司的事,心情唔多好。放工後男朋友就帶住我呢個吃貨去左銅鑼灣食好西。係餐廳坐低後,職員就拎左熱的濕毛巾比我們抺手,服務非常貼心呀。本身想叫雞肉芝士春卷,不過咁岩賣晒,所以我見菜式名咁得意,我就叫左一份海盜芝士了。上菜時好驚訝,因為我無諗過個樣係咁西式(笑)。佢其實係呑拿魚腸配Cream Cheese。Cream Cheese同魚腸的配撘,口感Creamy味道偏鹹,配埋梳打餅食又幾夾,男朋友好鍾意。今餐飯我最期待就係呢份本日推介的呑拿魚腩刺身!餐廳提供大及中的份量。我幫男朋友慳荷包,要份中的就可以了。呑拿魚腩唔會平時壽司店咁有雪味,而且鮮味一流!大家見到刺身的紋路幾靚,食落口好香,但唔會太膩。果然一分錢一分貨!另外一提,餐廳為了方便及衛生問題,特意提供雙頭的的木筷子,讓大家安心食生及熟的食物。係熱食方面,我們叫左一份牛肉豆腐鍋。當個鍋上菜時仲小滾緊,係剛剛煮好。雖然叫做小鍋,不過份量都唔係少。味道方面,豆腐好香而且又好嫩滑,牛肉都不錯。我真係好少食魚,不過我卻好鍾意到日本餐廳食西京燒銀雪魚!用麵豉醬燒的銀雪魚,擁有銀雪魚的嫩滑,加上麵豉醬的微甜香味,真係好好食!另外,我見到餐廳有
另外,我見到餐廳有飯糰供應。本身男朋友諗住叫一個算,點知眼闊的我,就叫左一個三文魚飯糰及一個明太子飯糰。點知飯團一到,個份量嚇死我。
食到飽飽地,職員就上埋最後的天婦羅烏冬。天婦羅有炸蝦、紫菜及冬菇,全部都炸得好乾身,唔會太油膩。
烏冬面非常彈牙,好有咬口,仲好滑溜Tim!
鍾意我的分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續吃掉世界,甚至吃掉整個宇宙!(哈哈)