2021-04-28
之前朋友同我提過天后有間意大利餐廳好好味😋今日放工同朋友專程到訪品嚐一下餐廳的設有露天坐位同室內坐位但由於冇book枱嘅關係 露天座位一早已經滿咗不過坐室內坐位 環境好闊落 都好舒適😉先點咗前菜 Stuffed Crab Fritata Crostini 🦀 Grilled Turkish bread 上面蟹肉餅 同蟹肉絲蟹肉味濃郁多汁 唔會太乾 好滋味!另外生蠔🦪好抵食呀 $148 3隻生蠔好大隻 冇沙粒 配生蠔汁 鮮甜新鮮👍🏻Pasta 點咗King Prawn Tagliolini Puttanesca 🦐 超好味呀😍😍好想再encore!手工意粉好特別 第一次食!出面真係好少有口感有少少似中式伊麵 帶點爽口感覺 而且蛋味濃 醬汁係特別調製 新鮮蕃茄 酸酸甜甜好好意粉特別掛汁 簡直係Perfect match👍🏻Share course 點咗Pan Seared Sea Bass 🐟Saffron fish broth 肉質非常嫩滑 好鮮甜!外皮煎得好香脆 好好味😋Dessert 點咗2款 兩款都好有驚喜!Baked Truffle Alaska 🤍🖤黑松露控必食!類似火山雪糕
餐廳的設有露天坐位同室內坐位
但由於冇book枱嘅關係 露天座位一早已經滿咗
不過坐室內坐位 環境好闊落 都好舒適😉
蟹肉味濃郁多汁 唔會太乾 好滋味!
另外生蠔🦪好抵食呀 $148 3隻
生蠔好大隻 冇沙粒 配生蠔汁 鮮甜新鮮👍🏻
超好味呀😍😍好想再encore!
手工意粉好特別 第一次食!出面真係好少有
口感有少少似中式伊麵 帶點爽口感覺 而且蛋味濃
醬汁係特別調製 新鮮蕃茄 酸酸甜甜好好
意粉特別掛汁 簡直係Perfect match👍🏻
外皮煎得好香脆 好好味😋
Dessert 點咗2款 兩款都好有驚喜!
類似火山雪糕 雪糕球係黑松露味🥰最愛!
兩件鬆軟嘅pancake蛋糕夾住黑松露雪糕
淋上燒酒 賣相一流🔥在即場灑上黑松露碎 黑松露嘅香氣即刻出晒嚟😍🖤
Etna Tiramisu 😚😚唔係普通嘅Tiramisu
上面原來係可可味爆炸糖
口感超級豐富有驚喜🤣
一啖食落去 Tiramisu即刻喺口入面融化!但係爆炸糖仲喺口入面🤣🤣過癮
朋友冇介紹錯❤️下次同班朋友食飯再嚟🥳